Alder Hey Children's Hospital

  • Plan © BDP

Alder Hey Children's Hospital

The new children’s hospital with its undulating profile merges into the adjacent Springfield Park in Liverpool. The three fingers of the new building create a series of garden spaces for the therapeutic benefit of children, their families and staff – including a Garden of Reflection, play spaces within the ‘Wet Ravine’ and a quieter gardens in the ‘Dry Canyon’.

Whilst at BDP Sally led the landscape design from concept to planning for the gardens and grounds at the new Alder Hey Children’s Hospital. It was really rewarding to be involved in creating through consultation with the hospital a rich external environment which responded to the strong architectural concept, whilst promoting a nurturing, holistic experience for children, their families and staff.

The building and gardens at Alder Hey Children’s Hospital are currently under construction due to be complete in 2015. Link to ongoing progress and fly-through:

Visit Alder Hey in the Park website